Rahastuse on saanud Nordplus projekt „Sustainability – Global Problems and Local Solutions“, milles ühena partneritest osaleb ka Läänemaa Ühisgümnaasium.

 

Projekt, mis kestab augustist 2023 juulini 2025, keskendub tänases maailmas olulisele teemale – keskkonna jätkusuulikkusele – ja pakub noortele võimaluse teema üle arutleda ja sellega seotud kogemusi jagada.

 

Partneriteks on kolm põhjamaist kooli: Tampereen Yhteiskoulun Lukio Soomest, Odsherreds Gymnasium Taanist ja Läänemaa Ühisgümnaasium Eestist.

 

Igas partnerkoolis toimub projekti vältel üks õpilaste konverents, millest igaüks võtab luubi alla jätkusuutlikkuse erineva aspekti. Esimene kohtumine on planeeritud toimuma meie koolis (9.–.13. oktoober 2023) ja siin keskendume looduskeskkonna jätkusuutlikkusele.

 

Nordplus projekti tööd koordineerivad LÜGis õpetajad Ekaterina Mokhovikova, Tiina Brock ja Mari Kald.

 

Loe lähemalt siit