1. juunil 2022 osalesid Sille Kolga (10.H) ning Kleer Jaani (10.H) tänuüritusel presidendi kantselei roosiaias ning sellele järgnevale näituse avamisele Kadrioru pargis, kuhu olid kutsutud säravamate kirjutiste autorid  konkursil „Millist Eestit me siis tahame?“.

President Alar Karis korraldas jaanuaris-veebruaris kooliõpilaste seas vanuses 7-19 aastat kirja- ja mõttetalgud ning kutsus üles jagama mõtteid teemal „Millist Eestit me siis tahame?“.

Riigipea üleskutse tõukus levinud küsimusest „Kas me sellist Eestit siis tahtsimegi?“, millega väljendatakse hetkeolukorraga rahulolematust, kriitilist hoiakut praeguse Eesti vastu ja irdumist enda või oma vanemate kunagisest ettekujutusest ideaalsest Eestist. Või õieti selle ettekujutuse mälestusest.

Kirjutada võis vabas vormis kuni kahe lehekülje pikkuselt. Kleer ja Sille kirjutasid manifesti, mille siinkohal ka avaldame.

Manifest “Millist Eestit me siis tahame?” Kleer Jaani ja Sille Kolga