4. veebruaril külastas Haapsalut ja Läänemaa Ühisgümnaasiumi Ameerika Ühendriikide suursaadik Eestis härra Jeffrey D. Levine.

Kutsusin suursaadiku Jeffrey D. Levine oma kooli, sest käies eelmisel aastal tema töövarjuks, kogesin kui avatud silmaringiga ta on. Härra Levine on olnud Ameerika Ühendriikide välisteenistuses üle kahekümne aasta. Soovisin suursaadikule näidata, milline on üks tüüpiline Eesti koolipäev ja anda talle võimaluse võrrelda seda Ameerika Ühendriikide haridussüsteemiga.

Ametlikul visiidil Haapsalus käis suursaadik esmakordselt. Visiidi alustuseks külastas suursaadik Läänemaa Ühisgümnaasiumi, kus kohtus kooli aulas õpilastega ja vastas nende küsimustele. Küsimused olid erinevad, näiteks sooviti teada saada saadiku arvamust Ameerika Ühendriikide relvapoliitikast ja Obama uuest tervishoiureformist. Peale küsimustele vastamist tehti suursaadikule ekskursioon värskelt valminud riigigümnaasiumis. Saadikule näidati ka vastpaigaldatud moodsat kunsti – laevalgustit “Lennula”, mille kohta saadik ütles: “Üsna kallis.” Suursaadik külastas ka linnavalitsust ja muuseume.

Kristjan Tedremaa

monarh

Vaata pilte