Eelmisel perioodil otsustas 10.H klass kui tõsise lugemispisikuga nakatanu võtta vastu lugemisväljakutse.

Tegemist oli vabatahtliku ettevõtmisega, auhindu ei jagatud, hindeid ei pandud, kokkuvõtete tegemisel ei läinud arvesse kirjanduses antud kodulugemine. Sisuliselt võisteldi 7 nädalat iseendaga.

Väljakutse võttis vastu 8 õpilast: Annabel, Diana, Laura, Liis, Liisi, Mariliis, Sandra ja Säde. Nad lugesid 7 nädalaga 23 raamatut, kokku 6396 lehekülge. On jäänud kõlama mõte, et noored eelistavad inglisekeelset kirjandust. Tahaks seda müüti kummutada. Kui ikka raamat või teema kõnetab, võetakse meelsasti kätte eestikeelne teos. Eesti autoritest loeti Reeli Reinause, Kaia Raudsepa, Marilyn Jurmani, samuti Marje Ernitsa raamatuid. Tõsi, inglisekeelne kirjandus oli samuti menukas, samas ei domineerinud. Väljakutse vastuvõtjad on kogenud lugejad ning eestikeelse kirjanduse peale nad nina ei kirtsuta.

Loe lähemalt siit