5.- 6. märtsil toimusid kooli valikaine „Liikumine ja tervis“ raames jääohutuse koolituse tunnid.

Teooria tunnis rääkisid vabatahtlikud merepäästjad jääohutusest üldiselt ja näidati kuidas õigesti selga panna veekindlat kombinesooni, et pärast õppust saaksime kuivalt veest välja. Teoreetilises tunnis anti meile ka erinevate paksustega „jääklotsid“ ning seejärel pidime gruppides mõtlema, kui palju kedagi jää kannataks nii, et oleks ohutu.

Teisel päeval kogunesime Veskiviigi sadamas, kus on merepäästjate konteiner. Meile anti selga  veekindlad kombinesoonid ja kiivrid pähe. Läksime jääle, hüppasime, et läbi jää kukuksime. Seejärel proovisime juhiste järgi veest välja saada. Algul proovisime omal jõul, aga natukese aja pärast anti meile jäänaelad, mis olid suureks abiks.

Vaata pildigaleriid siit

Loe lähemalt siit