10.H klassil oli 15. veebruaril eriline eesti keele tund, sest külas oli 8 vanaprouat Haapsalu raamatuklubist (Haapsalu sotsiaalmajas tegutseb novembrist eakate raamatuklubi, mille vanimal liikmel on õlul rohkem kui 90 aastat). Teemaks oli Andrus Kivirähki „Rehepapp ehk November“, mis oli kõigil läbi loetud. Vanaprouadel olid isegi märkmelehed kaasas, et edukalt viktoriiniküsimustele vastata.

Igas laudkonnas oli nii õpilasi kui vanaprouasid, et tekiks suhtlemine noorte ja vanaprouade vahel. Koos maiustati, lobiseti niisama, aga ka arutati, mis „Rehepapi“ juures köitis, mis mitte. Vahetati lugemiselamusi, jagati lugemissoovitusi. Vanaprouad jutustasid, milliseid raamatuid nemad oma kooliajal lugesid ja kui raske oli üldse teinekord raamatut saada. Erinevate põlvkondade vahel tekkis elav diskussioon kirjanduse üle. Samas jätkus kõigil laudkondadel juttu ka teistel teemadel.

Loe lähemalt siit

Vaata pildigaleriid siit