Mõlema kooli 11. klasside majandusõpilased alustasid koostööprojektiga jaanuaris, peale vaheaega. Projekt sai nimeks „Soome eksport“. Õpilasi juhendasid õpetajad Tiina Saar ja Imbi Raudkivi.

Eesmärk – koostöö erinevates rühmades; rahvusvahelise „mõttemalli“ arendamine, majandusmõõdikutega tutvumine.

Rühmad olid jagatud nii, et ühes rühmas töötasid mõlema projektikooli õpilased. Töötati koos ühiste tundide ajal teisipäeviti ja kolmapäeviti, vajadusel töötati ka kodus.

Projekt kestis kuus nädalat.

13. veebruaril toimus projekti lõpetamine – kümme rühma esitasid oma töö tulemused. Veebipõhine seminar sujus hästi, jäime kenasti ajagraafikusse. Õpilased kuulasid hoolega, peale ettekandeid toimus omavaheline arutelu.

Õpilastele andsid tagasisidet investorkonsultant Pilvi Hämäläinen ja majandusnõunik Triin Tirp, kes samuti kuulasid ettekandeid Soome ekspordi ideede osas – ideed olid soomepärased, aktuaalsed; leitud oli mõlema riigi nö sarnaseid/ühendavaid jooni; kõik ideed olid erinevad ja see tegi seminari väga huvitavaks.

Loe lähemalt siit