19. detsembril 2023 toimus Läänemaa Ühisgümnaasiumis järjekordne ajarännak. See päev oli valitud seetõttu, et 105 aastat tagasi alustas tegevust eestikeelne gümnaasium Haapsalus.

Ajarännakus osalesid 12.H ja 12.M õpilased. Abiturientidel oli ülesandeks kehastuda  ühe kunagise  vilistlase või õpetaja rolli.

 Näiteks oli kohale reisinud minevikust Anton Üksti, kes oli esimese Haapsalu Poeglaste ja tütarlaste Gümnaasiumi direktor. Teisi põnevaid isikuid kohtas veel, näiteks oma kooliaja mälestusi ja kunagist elu meenutasid Liki Toona, Tiiu Kammiste, Heino Noor, Tiina Brock ja Mati Hunt jt. Iga abiturient andis kehastavat õpetaja või vilistlase rolli suurepäraselt edasi.

Ajas sai rännatud, põnev oli näha isikuid minevikust ja olevikust. Au oli meenutada kooliajamälestusi ja seda, mida me tegime selle aja isikutena. Ajarännakut viis läbi ajaloo õpetaja Kalle Lõuna, kes samuti aitas abiturientidel jätta oma jälje kooli ajalukku, paludes igal abituriendil kirjutada oma nimi külalisraamatusse.

Vaata pildigaleriid siit

Fotod: Ksenija Fedorishcheva