11.H suunapäev viis KUMUsse, Tallinna Ülikooli, Eesti Kunstiakadeemiasse ja VAT Teatrisse „Fausti“ etendusele.

11.H klassi suunapäev algas KUMUs, kus esmalt vaatasime koos giidiga graafikanäitust „Läbi su silmaterade musta kuru“ ja sellele järgnevalt osalesime näitusega seotud graafikatöötoas.

Pärast õppeprogrammi jäi veel piisavalt aega ka iseseisvaks püsinäituste vaatamiseks.

Edasi suundusime Tallinna Ülikooli, kus paraku 2-tunnise programmi asemel sai osaks meile 50-minutiline lühitutvustus (probleemiks ühe tuuritegija ootamatu haigestumine), mis oli meile kõigile väike pettumus. Seega jäi meile  ajaauk, mille ekspromptideena otsustasime sisustada EKA külastusega. Täiesti ootamatult astus meile koolimajas kohe vastu meie vilistlane, arhitektuuritudeng  Liisalota Kroon, kes lahkesti oli nõus korraliku majatuuri meile tegema.

Nagu ikka, on humanitaaride suunapäeva üks osa alati teatrietenduse vaatamine. Seekordne lavalugu oli otseselt seotud ka koolis loetuga – Goethe „Faust“. Vaatasime seda VAT Teatris üsna alternatiivse lavaversioonina. Must-valge lavalahendus – tummfilmilik ja minimalistlik –  sarnanes väga hommikuse graafikanäitusega, aga oli mõjuv ja pakkus tõelise teatrielamuse.

Loe lähemalt siit

Vaata pildigaleriid siit