Märtsikuu viimasel päeval toimus 12.H klassi viimane suunapäev gümnaasiumis. Kuna koolitee finišijoon juba paistab, siis oli ka suunapäeva fookus tuleviku valikutega seotud.

Külastasime kaht kõrgkooli: Tallinna Ülikkooli ja Eesti Kuntsiakadeemiat. Pealelõunane aeg oli seotud NUKU muuseumi ja Noorsooteatriga.

Tallinna Ülikoolis tehti meile põhjalik tuur kogu nende linnakus, st kõigis kuues omavahel ühendatud õppehoones. Sisulisem ülevaade anti aga humanitaarteaduste instituudi ja BFMi erialadest, sisseastumisest ja seal õppimisest. Oma kogemusi jagama oli tulnud ka LÜGi vilistlane Liisi Suitsberg, kes õpib BFMis suhtekorraldust.

EKAs võttis meid taas esmalt vastu LÜGi vilistlane Liisalota Kroon, kes õpib seal arhitektuuri. Tema tegi meile majatuuri, mille käigus nägime nii terrasse imeliste vaadetega vanalinnale kui ka erinevaid töökodasid ja tööalasid (puidu-, metalli-, keraamika-, skulptuuri töökoda ja arhitektuuriosakonna õppeala).

Õhtune programm viis meid vanalinna, täpsemalt Lai tn 1, kus asub Noorsooteater ja NUKU muuseum. Tunniajane programm muuseumis oli meeliülendav ja emotsioone tekitav.

Meie selleõhtune etendus oli sobilik täiskasvanutele ja noortele 16+. Gogoli jutustuse „Sinel“ põhjal valminud samanimeline lavastus oli erinev kõigest, mida abituriendid varem teatris olid näinud.

Loe lähemalt siit

Vaata pildigaleriid siit