9. veebruaril külastasid 11.H ja 11.M klass kaht Tammsaare muuseumi: kirjaniku sünnikodu Albu vallas Vetepere külas (tuntud kui Vargamäe muuseum) ja hilisemat elukohta Tallinnas Kadrioru veerel.

Tammsaare sünnikodus sai üle vaadata kõik autentsed taluhooned ja nende sisustuse ning lisaks kuulata giidi juttu tolleaegsest eluolust, samuti Tammsaare lapsepõlvest. Lusti lisas draamatöötuba Vargamäel lavastatud näidenditekstidega, mis olid Urmas Lennuki töötlused Tammsaare romaanidest.

Pärast paaritunnist peatumist kirjaniku sünnikodus, viis teekond Tallinna. Kadrioru serval asuv piparkoogimaja meenutav (Tammsaare abikaasa Käthe just sellepärast omal ajal sinna kolida ihkaski, sest hoone meenutas piparkoogimaja) kortermuuseum tervitas oma hubase soojusega. Ees ootas väga uuenduslik giidituur, mis oli üles ehitatud rollimänguna.

Loe kõigest lähemalt siit

Vaata pildigaleriid siit