6. detsembril võtsid kaks klassi ette pika päeva Tartus, mis osutus igati sisukaks.

10. klass külastas ERMi, kus tehti giidiga koos tuur põhinäitusel „Kohtumised“, põhifookus olid rõivad ja rahvariided. Seejärel tehti teise giidiga tuur soome-ugri näitusel „Uurali kaja“, mis lõppes töötoaga, kus sai endale nähtu põhjal kaunistada torusalli soome-ugri mustrite ja maagiliste märkidega.

Sama pikalt toimus ka 12. klassi õppepäev Tartu Ülikoolis, mille vältel külastati koguni kolme õppehoonet. Tutvus TÜ-ga algas peahoonest, kus tehti üldine koolitutvustus: sisseastumisinfo, akadeemilise testi tutvustus, valdkondade ja erialade tutvustus. Sealt edasi liiguti kõrvalasuvasse humanitaarteaduste ja kunstide valdkonna majja (Jakobi 2) ja edasi juba Delta majja tutvuma lähemalt  sotsiaalteaduste valdkonnaga.

Pärast söömispausi jätkus suunapäev ühiselt Vanemuise teatris. Esmalt toimus tunniajane ekskursioon Vanemuise suures majas. Sellele järgnes etenduse vaatamine, mis aga toimus Vanemuise väikses majas. Etenduseks oli W. A. Mozarti ooper „Don Giovanni“, mille on lavastanud Elmo Nüganen. Enamusele oli see elu esimene ooperikogemus ja sai õpilastelt väga head tagasisidet.

Loe lähemalt siit

Vaata pildigaleriid siit