Aliis Vatku ja Veiko Vilta 12.M klassist osalesid eesti kirjanduse olümpiaadi vabariiklikus voorus.

Olümpiaadi teemaks oli Tammsaare ja Kivirähki elu ja looming. Olümpiaadi eelvoor oli veebipõhine. Lõppvoor toimus Gustav Adolfi gümnaasiumis 2. aprillil. Kohal oli ka kirjanik Andrus Kivirähk.

Kuigi võistkonnad olid 3-liikmelised, pidi LÜGi võistkond viimasel hetkel astuma võistlustulle 2-liikmelisena. Aga isegi ebavõrdselt positsioonilt alustades saadi väärikalt hakkama.

Aliisi ja Veiko õpetaja on Monika Undo.

Aliisi mõtted: „Vabariiklik kirjandusolümpiaad mulle tegelikult väga meeldis. Isegi kui hommikul valitses paanika, et kuidas me kolmanda tiimiliikmeta hakkama saame, siis lõpuks kõik ikkagi laabus. Hommikul startisime Veikoga Tallinna poole, endal selline väike elevus sees. Autosõidu ajal proovisime Kivirähki ja Tammsaare kohta veel nii palju korrata, kui suutsime, aga küsimused tuld ikkagi hoopis teisest ooperist. Näiteks ühes küsimuses pidi teadma, kes oli Tammsaare naaber, kui ta elas oma naise Käthega kunagisel Õuna tänaval. Sellele küsimusele ei osanud vist keegi vastata, aga vastus oli Jaan Kross. See on ju iseenesestmõistetav. Huvitav oli jälgida ka teisi osalejaid, kõik olid muidugi väga pühendunud, mõni isegi fanaatiline. Lisaks oli tore tutvuda Gustav Adolfi gümnaasiumiga, mis polnudki nii ilus nagu meie kool. Tähelepanuväärne oli hoopis kooli asukoht.“

Fotol: Allis Vatku, Andrus Kivirähk, Veiko Vilta.

Foto: erakogu