21. septembril toimus valikaine Liikumine ja tervis tunnis kohtumine Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli tudengitega.

Meie kooli vilistlane Marita Türkson koos 6 kursusekaaslasega tutvustasid projekti raames tegevusteraapia eriala, mille eesmärgiks oli laiendada tegevusteraapia eriala tuntust ja anda õpilastele mõtlemisainet kõrgkooli valikul ning tutvustada edasiõppimise võimalusi.

Tunnis näidati tegevusterapeudi töös kasutatavaid teste ning erinevaid  hindamisvahendeid. Õpilased katsetasid liikumist ratastooliga aulast muusikaklassi ja tagasi, mis valmistas päris palju raskusi.

Prooviti karkudel kõndimist ja suhkruhaigete tüsistusena tekkinud nägemispuudega inimeste nägemisulatust matkivad erinevaid prille.

Parkinsoni tõvega  kaasnevat liigutusvõimet (motoorsed sümptomid) ehk värinaid kätes oli võimalik ette kujutada vastavate kinnastega, mis tekitasid värinaid kätes.

Loe lähemalt siit

Vaata pildigaleriid siit