Meediapädevuse nädalal kutsusid rahvusraamatukogu ja Postimees noori looma valeuudiseid konkursil „Mind õnge ei võta“. Ka LÜGi õpilased saatsid sinna oma töid. Kokku esitati konkursile 123 tööd 25 erinevast Eesti koolist. Noorimad osalejad olid 3. klassidest ja vanimad abituriendid.

Publikuhääletusele valis žürii 24 tööd, mille poolt hääletati kokku 3961 korral. Nende 24 hulka valiti ka kaks 11.H ja 12.H õpilaste tööd: Rahel Aurelia Strauss (11.H), Annmari Raud (11.H) ja Demis Teral (12.H) uudisega “Šokk!! Eesti ja kogu Põhja- Euroopa suurim rändrahn murenes” ning Marie Keldrima (11.H) ja Amy Palmits (11.H) uudisega „Segadus vaktsiinide ümber jätkub!“.

Enim hääli saanud töö kogus 488 häält ja selleks tööks osutus LÜGi õpilaste uudis rändrahnu murenemisest.

Konkurss oli väga sobiv praktiline võimalus 11. klassile eesti keele meediakursusel õpitut kohe ka rakendada.

Meediakonkursi tulemused