17. novembril olid Tallinnas veel muuseumid ja teatrid avatud ja tänu sellele sai toimuda ka 10.H klassi esimene suunapäev.

Päev algas Eesti Vabaõhumuuseumis Rocca al Mare, kus tegime koos giidiga vabas õhus tuuri ja keskendusime eriti talurahva töödele ja tegemistele, õpilased said ka ise käed külge panna ja proovida rehepeksu, puude saagimist jm. See täiendas suurepäraselt rahvakultuurikursust ja andis võimaluse ka ainelise pärandiga tutvumiseks.

Edasi sõitsime Telliskivi Loomelinnakusse, kus täpsem sihtpunkt oli fotokunstikeskus Fotografiska. Giid tegi taas tuuri kolmel seal üleval olnud näitusel, aga enim keskendusime Erik Johanssoni näitusele „Ääretagused paigad“, sest sealt tuli valida õpilastel lemmikpilt ja selle kohta loovtekst kirjutada. Lisaks vaatasime ka Anders Peterseni näitust „Lemitzi värvid“ ja Alex Prageri näituste „Tere tulemast koju“.

Õhtu lõppes humanitaaride suunapäevade traditsiooniks saanud etenduse vaatamisega. Seekord jäime Telliskivi Loomelinnakusse, sest sealse Vaba Lava teatrisaalis etendus VAT Teatri „Romeo ja Julia“.

Loe lähemalt siit

Vaata pildigaleriid siit