24. novembril käisid 11. majandussuuna õpilased suunapäeval Rapla- ja Harjumaal.

Esimene ettevõte, mille ettevõtluskeskkonnaga tutvumas käidi oli Kadarbiku Köögivili OÜ. Õpilastele viidi läbi ekskursioon tootmishoonetes – külastati köögivilja eeltöötlus- ja pakendustsehhi, vaadati kuidas valmib mahl ja kuidas toimub pakendamine, õpiti tundma kauba ladustamise ja väljastamise protsessi lülisid.

Peale seda külastati Raplamaal Valtu vallas asuvat mikroettevõtet Marmelaad OÜd, kus toodetakse 21 erineva maitsega mahemarmelaadi. Marmelaadid valmivad käsitööna, marjad, puu- ja köögiviljad ostetakse mahekasvatajatelt ning metsamarjad on korjatud Eestimaa mahealadelt. Puhastatud andidest valmistatakse püree, mis annab toodetele naturaalse värvi.

Kolmas ettevõte asus samuti Valtu vallas – Puraviku Tuuleveski OÜ, kus töötavad juba üle kümne aasta sepad Lauri Laiapea ja Harri Riim, kes jagasid õpilastele oma ettevõtjaks saamise loo, andsid ülevaate sepikojas pakutavatest teenustest ja töö spetsiifikast.

Loe lähemalt siit