Reedel, 18. oktoobril külastas LÜGi Siim Kallas ja tutvustas 12.M klassile ühiskonnaõpetuse tunni raames enda vaateid maksunduse alal.

Siim Kallas on Reformierakonna üks rajajatest. Ta on olnud Eesti Panga president, Eesti peaminister ja kaks ametiaega Euroopa Komisjoni volinik. Täna on Siim Kallas Eesti Vabariigi Riigikogu aseesimees, autoriteetne opositsioonipoliitik ja õppejõud.

LÜGi külastas Siim Kallas eelkõige majandusõppejõuna. Kallas tutvustas erinevaid maksusüsteeme ja nende ajaloolist kujunemist. Eesti majanduses tõi ta positiivsena esile proportsionaalset tulumaksu ja seda, et oleme üks väheseid riike, kus on kaotatud „saatanlik“ ettevõtete tulumaks.

Majandusklassi õpilastele pani Siim Kallas südamele, et majanduse alusdistsipliiniks on raamatupidamine.

Välispoliitikas tuli vaatluse alla Brexit ja selle mõju Euroopa Liidule ja Iirimaale.

Loe lähemalt siit