16. aprillil osalesid LÜGi 10H klassi õpilased Karl-Christoph Rebane ja Kristiina Teinemaa Kuressaare Gümnaasiumi Minifilmide Festivaliloma lühifilmidega ’’Ajupesur’’,’’Meeleheide’’ ning ’’Purjus Lumivalguke’’. Karl-Christophi film ’’Ajupesur’’ ning Kristiina Teinemaa film ’’Meeleheide’’ said oma alguse eelnevalt Haapsalu Linnagaleriis ilmunud kunstiekspositsiooni raames ’’Värvides on vägi’’. Kunstiõpetaja Tiiu-Randmann Mihkla suunamisel jõuti nende filmidega ka Saaremaale. Paralleelselt koolis loovmeedia tunni projektina valmis ka noorte ühine lühifilm ’’Purjus Lumivalguke’’,mis osales samuti festivalil.

Minifilmide Festivalilt tulid noored tagasi väga edukate tulemustega:
Film’’Ajupesur’’ võitis Sügava tantsufilmi eripreemia ning pälvis ka Laureaadi

Film ’’Purjus Lumivalguke’’ võitis kaks eripreemiat: Parim tummfilm ning Chaplini preemia

Film ’’Meeleheide’’ võitis Väga siira filmi eripreemia

Noored ise olid tulemusi kuuldes õnnest sõnatud ning on ootamas juba tuleviku filmifestivale ning konkursse.

Pildil Karl-Christoph ja Kristiina näituse “Värvides on vägi” avamisel. Foto Arvo Tarmula.